Kanis Kunst & Lijsten

Gien Brouwer

Gien Brouwer is geboren in Waddinxveen op 23 maart 1944, hij studeerde af aan de Koninklijke Kunstacademie in Rotterdam, waarna in de leer ging bij kunstschilder Hermanus Jozef Wijngaard.

De onderwerpen die Brouwer kiest zijn voornamelijk Hollandse landschappen, uitgevoerd in olieverf op linnen. Hij heeft een gecombineerde techniek van realisme en impressionisme, die de kijker onmiddellijk in het Hollandse landschap trekt, waardoor hij bijna de vochtige, frisse Hollandse lucht kan ruiken en voelen en de prachtige zachte pasteltinten van de natuur kan zien.

De plekken die hij schildert laten ons nostalgische landschappen zien met boerderijtjes en kerktorentjes in de verte.

Brouwers specialisme uit zich in zijn gebruik van dikke klodders verf die bomen, bloemen en andere natuurverschijnselen accentueren, waardoor er een mooie textuur en diepte ontstaat op zijn doeken.

Deze interactie tussen realisme en impressionisme zorgt ervoor dat er een spanning ontstaat in een anders zachte dromerige atmosfeer.

Momenteel woont en werkt Gien Brouwer in de buurt van Utrecht. Hij heeft in Nederland vele exposities gehad, maar ook in Duitsland is hij een graag geziene kunstenaar.

 

Kunst van Gien Brouwer

26-4-2008111419738.jpg
Gien Brouwer
€ 750,00 / Olieverf