Kanis Kunst & Lijsten

Nicolette Arens

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost, Breda; afstudeerrichting:

Autonome Grafische Kunsten

Hoewel Nicolette Arens afgestudeerd is als autonoom grafisch kunstenaar, zijn de grafische technieken in haar werk geleidelijk aan vervangen door de techniek van het schilderen. Het kleurgebruik en de vormgeving verraden haar grafische achtergrond weliswaar nog, maar ook hier is reeds de verschuiving naar het tekenen en schilderen in gang gezet. Het vette aanzetten van felle kleuren tegen de dikke zwarte belijning maakt steeds meer plaats voor losse lijnen.

Door in haar landschappen soms een caleidoscopische invalshoek te gebruiken ontstaat er een treffend beeld dat vooral een bepaalde sfeer uitdrukt.

Het werk is als het ware een studie naar vorm en kleur, gecombineerd met haar voorliefde voor eilanden, het grensgebied tussen land en water met al zijn bewoners (papegaaiduikers zijn een rode draad), vuurtorens en koude streken.

Kippen en koeien hebben zich langzaam een heel eigen plaats in haar werk veroverd. Nadat ze zelf kippen is gaan houden, en deze dus uitgebreid kon bestuderen, kreeg ze het schilderen van kippen in haar vingers. Het bleek dat niets menselijks kippen vreemd is.

Langzaam zijn schetsen en krabbels uitgegroeid tot de tekeningen en schilderijen van vandaag. Er is een voortdurende communicatie gaande tussen kip en toeschouwer; zoals kippen dat nu eenmaal graag doen. Daarbij willen ze ons ook nog wel eens een spiegel voorhouden.

Kunst van Nicolette Arens

Geen kunst aanwezig van Nicolette Arens