Kanis Kunst & Lijsten

Eugeniya Barakina

Evgeniya Barakina studeerde aan de kunstacademie van Vladivostok en zette haar opleiding meteen daarna voort aan de Academie voor Monumentale Schilderkunst in St. Petersburg.

Zij exposeerde in Moskou en St. Petersburg. In 2000 deed Evgeniya mee aan een kunstwedstrijd georganiseerd door de musea van St. Petersburg. Zij won daar de eerste prijs met een glas in lood ontwerp. Evgeniya is lid van de “International Union of Artists” in Moskou.

De monumentale thematiek die kenmerkend is voor haar, verfijnde zij tijdens haar opleiding. Deze loopt nog steeds als een rode draad door haar kunstwerken.

Haar fascinatie voor bouwwerken en de structuur van gebouwen probeert zij in haar kunstwerken weer te geven. Evgeniya werkt in een beeldtaal die tegen abstractie aanleunt, maar toch niet zonder herkenbare elementen kan. Soms stapt ze buiten dit kader en levert ook dan in haar werk prachtige composities af.

Evgeniya was de eerste kunstenares die samen met Roel Hanssen invulling gaf aan een kunstproject om kunstwerken te combineren met design-lijsten.

 

Kunst van Eugeniya Barakina

Geen kunst aanwezig van Eugeniya Barakina