Kanis Kunst & Lijsten

Gabriel Bertazzoli

Gabriel Bertazzoli is geboren in Buenos Aires, Argentinië in 1962. Hij studeerde af aan de “Escola National de Bellas Artes Manuel Belgrano” waarna hij volgens eigen zeggen vooral jaren heeft moeten afleren wat hij daar geleerd had.

Gabriel Bertazzoli vertrok vervolgens naar Paraguay. Daar werkte hij in theaters en muziekproducties als decormaker en in de verlichting. Tijdens zijn vele jaren als schilder, heeft Gabriel Bertazzoli een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zijn werk kenmerkt zich door een mooie gelaagdheid die ontstaat uit dunne transparante verflagen die hij nauwgezet aanbrengt. In de meeste gevallen ontwikkelt zich een subtiel, mysterieus landschap. Soms een stadslandschap met huizen dicht op elkaar, fietsten en andere naïef geschilderde stadse elementen. Een andere keer zien we natuurlandschappen met uitgestrekte velden en bomen. Altijd in intelligente, gevoelige vlakken, verdeeld door enkele daadkrachtige spannende elementen. Eigenlijk precies zoals de persoon Gabriel Bertazzoli is; vriendelijk, gevoelig en met een stevige ruggengraat. Hij wijdt zijn leven aan het creëren van een schoonheid waarin we kunnen wegdromen...

Bertazzoli exposeerde en verkocht schilderijen aan liefhebbers, voor privécollecties en bedrijfscollecties, over de hele wereld. Zijn werken hangen onder andere in de Verenigde staten, Canada, Engeland, Rusland, Duitsland, Brazilië, Nederland en Australië.

 

Kunst van Gabriel Bertazzoli

4-10-20121410445944.jpg
Gabriel Bertazzoli
€ 1.050,00 / Acryl - Olieverf