Kanis Kunst & Lijsten

Rozanne Bell

Rozanne werd geboren in Zimbabwe in 1962 en woonde daar de eerste 40 jaar van haar leven. In haar kunstwerken zie je de kleuren en een creatieve ontwikkeling terug die ze vond in haar geboorteland.

In haar geboorteland ontwikkelde Rozanne haar carrière in eerste instantie door het schilderen van de flora en fauna en het gevoel dat Afrika haar gaf. De kleurenpracht, de dieren en haar eigen kijk daarop.

In 2002 verhuisde ze naar Groot-Brittannië. Deze verhuizing had veel invloed op haar stijl. Ze kwam in een andere wereld en haar inspiratie kwam op een ander gebied te liggen. Maar de invloed van Zimbabwe en de kleuren blijf je terugzien in haar huidige werk. Haar liefde voor Dorset, waar ze woont, zie je in haar werk. De havens bij Cornwall zijn vaak haar inspiratie. Net als de kleurenpracht van de bloemen en het landschap.

Rozanne gebruikt technieken die haar werk eigen maken. Herkenbaar en toch elke keer weer anders. Ze blijft zichzelf ontwikkelen met nieuwe technieken en opleidingen. Elk kunstwerk van Rozanne is uniek en als autodidact voelt ze zich vrij haar eigen weg en stijl steeds weer te ontwikkelen.

Kunst van Rozanne Bell

18-3-20171013428290.jpg
Rozanne Bell
€ 1.650,00 / Mixed Media