Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Claus Costa

Voluit heet deze Braziliaan Claudimar José da Costa, maar hij signeert kortweg met Claus Costa. Deze autodidactische kunstenaar woont en werkt in Rio de Janeiro en is sinds 1992 zeer actief als schilder van moderne kunst.

Van jongs af aan kwam Claus Costa al in aanraking met kunst door een tante, die kunstenares was. Hij kreeg bewondering voor kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci, wat zijn beslissing om na zijn tijd in militaire dienst bij een tekenstudio aan het werk te gaan, beïnvloedde. Hier leerde hij van alles over tekenen: verschillende technieken, verhoudingen en anatomie, waarna de overstap naar schilderen snel was gemaakt. Claus Costa keek goed naar andere kunstenaars om zich verschillende technieken en mogelijkheden aan te leren.

Na een artistieke zoektocht via figuratieve hybriden van teken- en schildertechnieken, heeft Claus Costa zich nu gevonden in een sterke mixed media techniek. Hij baseert zijn werken op bekende iconen, die al decennia of soms eeuwenlang verschillende kunstenaars inspireerden. Deze iconen kadert Claus Costa in met een explosie van verschillende kleuren en materialen. Van oud (kranten)papier en karton tot klodders cement: alles wordt verwerkt en beschildert tot één geheel, waardoor het icoon een dynamisch en modern aanzicht krijgt.