Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Ad Arma

De etsen van Ad Arma (geboren in 1954 te Rotterdam) geven blijk van een bijzonder vakmanschap. Op een gepolijste zinkplaat brengt hij de etsgrond (een zuurbestendige laag) aan. Hierin maakt hij zijn ontwerp door delen van de etsgrond te verwijderen.

Wanneer de plaat vervolgens in een zuurbad gaat, kan op de plaatsen waar de etsgrond is verwijderd, het zuur een reactie met het zink aangaan.

Na het schoonmaken van de plaat is de tekening door de dieper liggende lijnen en vlakken zichtbaar. Gewoonlijk wordt dan in één kleur de drukinkt aangebracht, maar Ad Arma brengt met de hand meerdere kleuren tegelijk aan. Hier door ontstaat een ‘meerkleurendruk’, waarbij ieder exemplaar een andere kleurnuance vertoont.

Ad Arma is een veelzijdig kunstenaar. Naast zijn grafisch werk, schildert hij en maakt hij bronzen en keramische beelden. In al zijn werk is dezelfde thematiek terug te vinden: het samenvallen van het verleden en de toekomst in de dromen van het heden.

In zijn etsen is altijd een bijna abstract aandoende menselijke figuur aanwezig. Deze geeft vorm en maat aan de ruimte. Vanuit intuïtie en concentratie creëert Ad Arma een poëtische sfeer die hij door zijn subtiele kleurgebruik versterkt. Door het oorspronkelijke karakter van zijn werk is Ad Arma een veel gevraagd kunstenaar. Zijn aquarellen, etsen en objecten hebben al in veel particuliere collecties zowel in binnen als buitenland, een plaats gevonden.