Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Kunst huren & kopen

Bij familiebedrijf Kanis Kunst en Lijsten kunt u al decennia lang kunst kopen en huren. De kunstuitleen is al in 2004 gestart en nog altijd is het een mooie manier om een kunstwerk thuis te hebben. Met een brede collectie kunstwerken, uit o.a. Haarlem, Nederland, Duitsland, Groot-Brittanië en Zuid-Amerika is er diversiteit genoeg. Diverse soorten kunst zijn bij ons te vinden: klassieke olieverf schilderijen, grafiek, moderne mixed media, etsen, fotografie etc. Al deze kunst kunt u kopen, maar ook huren via onze kunstuitleen. Omdat een schilderij erg bepalend is voor het interieur, is het belangrijk dat u zeker weet dat het schilderij dat u mooi vindt ook past in uw huis. Een mogelijkheid is dan om een kunstwerk voor onbepaalde tijd te huren.

Kunst huren is iets voor u wanneer u:

  • Regelmatig kunst wilt wisselen.
  • Twijfelt.
  • Nog niet precies weet wat u aan de wand wilt.
  • Een schilderij erg mooi vindt, maar nu nog te kostbaar.
  • Jaarlijks een vast bedrag wilt besteden aan kunst.

Bij Kanis Kunst en Lijsten kunt u een kunstwerk voor een kortere of langere tijd huren. Zonder verdere verplichtingen. De minimale huurperiode voor het eerste kunstwerk is 3 maanden.

Wat moet u doen om kunst te huren?

  • U zoekt een schilderij uit wat u aanspreekt.
  • U wordt lid van Kanis Kunst en Lijsten Kunstverhuur, de kosten van het lidmaatschap bedragen €15,00 per jaar.
  • U neemt uw legitimatie mee
  • U sluit met ons een kunstuitleen-overeenkomst.

Na deze handelingen kunt u direct het schilderij meenemen en ophangen in huis. Klik hier voor de uitgebreide huurvoorwaarden.

Huren

2% huur betalen

Als u kiest voor huren, dan huurt u een kunstwerk voor een onbepaalde tijd. U betaalt 2% van de waarde van het kunstwerk per maand en ‘that’s all’!

Dit betekent de grootst mogelijke vrijheid, geen verdere verplichtingen. Maar toch een originele kunst aan de wand.

Als u op een gegeven moment een ander kunstwerk wilt huren, dan kunt u thuis alvast op onze website een nieuw stuk kunst uitzoeken, voor het daadwerkelijk omwisselen komt u naar onze winkel. In de winkel een kunstwerk komen uitzoeken kan natuurlijk ook.

Het kunstwerk aankopen kan ook altijd. Neemt u dan contact met ons op, het kunstwerk kunt u vanzelfsprekend in uw huis laten hangen.

Voor zowel particulier als bedrijf een uitstekende optie!

Kiest u bijvoorbeeld een kunstwerk met een waarde van € 750,00 dan betaalt u elke maand € 15,00.

Meest gekozen
Meest gekozen

Huren en sparen

1% huur betalen 2% sparen

Als u kiest voor Huren & Sparen, dan huurt u een schilderij voor een onbepaalde tijd. U betaalt bij deze optie 1% van de waarde van het kunstwerk aan huur per maand. Tevens wordt er 2% van de waarde van het kunstwerk per maand voor
u gespaard. Het gespaarde bedrag kunt u dan in de toekomst gebruiken om een kunstwerk aan te kopen.

Als u op een gegeven moment een ander kunstwerk wilt, dan kunt u thuis alvast op onze website een nieuw kunstwerk uitzoeken, voor het daadwerkelijk omwisselen komt u naar onze winkel. In de winkel een kunstwerk komen uitzoeken kan
natuurlijk ook.

Uiteraard kunt u het kunstwerk ook aankopen. Dit kan op ieder gewenst moment. Bij de aankoop kunt u er voor kiezen om het opgebouwde spaartegoed wel of niet te besteden. Ook is het mogelijk om te kopen als het gespaarde bedrag nog niet
voldoende is; de rest betaald u gewoon bij.

Kiest u bijvoorbeeld een kunstwerk van € 750,00 dan betaald u per maand € 22,50. Hiervan wordt € 15,00 gespaard en € 7,50 is huur.

Versneld sparen

0,5% huur betalen, 10% sparen

Als u kiest voor versneld sparen, dan huurt u een kunstwerk, maar tevens kunt u ook al in 10 maanden eigenaar worden van het kunstwerk.

Als u voor deze optie kiest betaalt u per maand 0,5% van de waarde aan huur, daarnaast wordt er per maand 10% van de waarde van het schilderij toegevoegd aan uw spaartegoed.

Deze optie is zeer geschikt als u een kunstwerk erg mooi vind maar niet in één keer wilt kopen. Tevens behoud u tot en met de laatste termijn de vrijheid om af te zien van de koop en toch ‘dat andere’, mooie kunstwerk aan te schaffen.
Het tussentijds aankopen van het kunstwerk is uiteraard ook mogelijk.

Kiest u bijvoorbeeld een kunstwerk van € 750,00 dan betaalt u 10 maanden lang € 78,75 per maand. U spaart hiervan € 75,00 en de overige € 3,75 is huur.  

Kunst kopen

U kunt een kunstwerk ook in een keer kopen. U betaalt bij ons per pin, contant of bankoverschrijving. Ook kunt u gebruik maken van de kunstkoopregeling (betalen in termijnen).
Bij gebruik van de kunstkoopregeling, betaalt u 25% van de waarde van het schilderij bij het meenemen. De betalingen daarna gaan in overleg, maar een vaak gebruikte spreiding is bijvoorbeeld de rest in 10 maanden, door middel van automatische incasso. Voordeel van deze regeling is dat u geen rente betaalt, maar niet het gehele bedrag meteen hoeft te voldoen. Vraag in de winkel naar de opties.

galerie voor kunst kopen en huren

Alles voor Thuis

Bent u op zoek naar een kunstwerk? Bij ons kunt u kunst huren en kopen. Ook voor een lijst bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben een eigen lijstenmakerij waar al uw inlijstingen worden gedaan. Ook voor het ophangen van het kunstwerk hebben wij diverse oplossingen.

Laat je inspireren

Alles voor Bedrijven

Wilt u uw kantoor regelmatig een andere uitstraling geven? U kunt bij ons kunst huren en deze regelmatig wisselen. U kunt uiteraard zelf kiezen maar ook de keuze aan ons uitbesteden. Met een schilderijophangsysteem kunt u elk
schilderij aan uw muur bevestigen en verplaatsen zonder dat deze beschadigd. Ook het inlijsten van relatiegeschenken kunnen wij voor u verzorgen.

Laat je inspireren

Meer informatie

Meer weten over onze lijstenmakerij of kunstcollectie? Kom langs! Geen tijd? Mail of bel gerust. Wij staan voor u klaar. Al meer dan 50 jaar.

Neem contact op