Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Ronald Meilof

23 januari 1953 - 14 februari 2016

Het is best voor te stellen, dat een leek op het gebied van schilderkunst in superlatieven vervalt bij het zien van de werken van Ronald Meilof. Immers, wat is er in een tijd van spanningen, stress, oorlog, opstand en demonstraties, aanslagen op het milieu, asfalt en beton, beter dan een adempauze? Even één zijn met een rustgevend beeld? Even terug naar..... ja, vult U zelf maar in. In ieder geval voor enkele ogenblikken naar de andere wereld. Een wereld, die al zo ver achter ons lijkt. In werkelijkheid nog maar enkele decennia terug. De tijd snelt voort. Gaat aan ons voorbij zonder dat we er bij stil kunnen staan. De media tonen ons de snelheid waarmee de kalenderblaadjes naar het oud papier worden gewezen.
Rust en stilte, nostalgie, de hang naar wat eens was, en wat, en dat staat als een paal boven water, nimmer meer terug komt. Die paal boven water staat er nog steeds. De rust en stilte is nog altijd te vinden in het werk van Ronald Meilof.

Ronald Meilof werd in 1953 in ‘t Gooi geboren. In een omgeving met betoverende landschappen. Meilof kent weinig of geen artistieke achtergronden. Ook een academische opleiding is hem vreemd. Autodidact dus. Menig kunstenaar, in welke tak dan ook, heeft in het verleden bewezen, dat zelfstudie de weg kan vrijmaken voor carrière. Echter, de kennis, kreeg Ronald Meilof niet geheel zonder leermeesters onder wie D. de Vries en H. van Moerkerken.

Het zijn vooral de landschappen die bij een groot publiek zeer gewild zijn, en niet alleen in eigen land. Ook in Amerika , Engeland en Duitsland stromen de liefhebbers naar exposities waar Meilof zich presenteert.