Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Liesbeth Rahder

Liesbeth Rahder (Volendam, 1955) volgde na haar opleiding tot edelsmid de opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

In haar werk worden uitersten weergegeven: fragiele, liefdevolle en raadselachtige beelden. Al schilderend ontwikkelde Liesbeth Rahder eigen symbolen. Sommige beeldtekens blijken éénmalig, andere keren vaker terug. Niets is zeker; niets staat bij voorbaat vast. Ook in de herhaling van vormen, figuren, lijnen en voorwerpen schuilt geen wetmatigheid.

Haar beelden zijn gebaseerd op eigen innerlijke werkelijkheid, impulsen van buitenaf komen in ‘gezuiverde’ vormen en hoedanigheden terug. Het onderbewustzijn en geheugen van de kunstenares fungeren als een zeef die feiten filtert en emotioneel kleurt.

Veel schilderijen maken een in zichzelf gekeerde werkelijkheid zichtbaar. Ze verraden een trancetoestand, maar zijn ook innig verbonden met een poëtische inslag. Alles draait in feit om rust, concentratie en aandacht.

Elk beeld is (ondanks de concrete aanknopingspunten) imaginair, een graadmeter voor gemoedstoestanden. Het poëtische, tekenachtige handschrift van Liesbeth Rahder is de beste garantie voor integere kunst.