Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Daniël van Oppen

Daniël van Oppen werd geboren op 9 juni 1947 te Bandung (Nederlands Indië). Het gezin van Oppen reist in de vijftiger jaren af naar Nederland, waar zij 2 jaar rondtrekken totdat ze een vaste woonplaats vinden. Daniëls vader heeft in de mijnbouw gewerkt en zodoende belandt de familie van Oppen uiteindelijk in Zuid-Limburg, hier voelen ze zich thuis.

Zoon Daniël, één van 9 kinderen, heeft een moeilijke jeugd gehad, waardoor hij zijn artistieke aanleg voor schilderen niet heeft kunnen ontplooien. Hierin is later verandering gekomen. Nu schildert hij onderwerpen die hem boeien.

“Nergens”, zo vertelt hij, “is de atmosfeer zo verschillend en is het licht zo wisselend”.

Hij is dan ook gegrepen door de warme grijzen die ons land kenmerken. Hij trekt dan ook met schetsboek en veldezel het landschap in op zoek naar de mooiste plekjes om deze treffend vast te leggen. Zelden ziet men Nederland zoals in zijn doeken of aquarellen.

Zijn werken zijn een begrip geworden in de kunsthandel, of het nu gaat om bloemstukken of romantische schilderijen, landschappen of zijn boerentaferelen, die hij met de juiste penseelvoering op het doek heeft vereeuwigd.