Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

William Malucu

Als hij schildert neuriet hij klassieke muziek, dat is wat we zien. William Malucu woont en werkt in Fortaleza Brazilië. Het is de passionele expressie van kleuren die je in de verleiding brengt de creatieve wereld van William Malucu binnen te treden. Het vermogen om via deze expressies zijn emoties vrij te maken, maakt van William een kunstenaar met hart en ziel.

Het nachtleven, het prachtige uitzicht op zee vanuit zijn studio, maar ook klassieke muziek vormen belangrijke inspiratiebronnen. Tijdens het schilderen laat William zich bij voorkeur begeleiden door klassieke muziek. Pure passie en lust voor schilderen. Bevlogen, met de tong uit de mond, weet hij zijn abstracte expressies tot leven te wekken. Met de prachtige kleur- en vormcomposities die hij creëert weet hij op een directe manier te communiceren.
In zijn kenmerkende, eigen stijl gebruikt hij naast acrylverf diverse originele materialen zoals bladgoud, zand of oude kranten. Hierdoor weet hij telkens de toeschouwer te verrassen.

Reeds op jonge leeftijd ontdekte William dat hij talent had voor tekenen en schilderen. Hij vertrok in zijn eentje vanuit Maceio in het binnenland van Brazilië naar de grote steden waar hij zijn weg vond in de kunst. Hij bouwde zijn carrière in Brazilië op, werkte in den lande met diverse galerieën samen en maakte daarna de grote sprong naar Europa. Inmiddels is Malucu uitgegroeid tot een kunstenaar waarvan de werken geliefd zijn bij een aanzienlijk publiek met vertegenwoordigende galerieën in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Scandinavië.