Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Caja Wong-Chung

Het werk van Caja heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan, van abstract realistisch tot semi-popart, toch heeft het altijd haar eigen identiteit en herkenbaarheid behouden. Caja werkt vanuit gevoel, wat doet het en wat maakt het los?
In haar nieuwste werk staat de glimlach centraal, een betere wereld begint bij een goed humeur. Gekke beesten poseren op hun humoristische wijze om even uw aandacht vast te houden voor een achterliggende boodschap. Het kleurgebruik speelt ook een belangrijke factor in de boodschap: rood staat voor wilskracht, groen en wit voor onschuld, oranje en geel voor gedrevenheid, blauw voor puurheid en de zwarte omlijning staat voor kracht en contrast, het versterkt en verbindt, zonder is er geen eenheid. Dit komt ook terug in de schilderijen waar de hoofdfiguur, een vrouw, in contact staat met de natuur, er heerst evenwicht en harmonie. “Vrolijk zijn is niet moeilijk, het is niet dat ene moment op de juiste plaats. Kijk om u heen, het is nu” . Met die insteek bekijkt zij haar kleurrijke wereld.
Ook alledaagse gebeurtenissen worden uitgelicht zoals liefde, geboorte en communicatie met je omgeving. Het overlappende onderwerp is eenheid en verbroedering.
Caja is alweer een tijd actief kunstenares en heeft er in die tijd verschillende disciplines op na gehouden. Op dit moment richt ze zich voornamelijk op beelden en schilderijen maar beschildert ze ook tassen, vazen, objecten, sieraden en glaswerk. Autodidact maakte zij zich de materialen eigen, hierdoor heeft zij een stijl ontwikkeld die functioneert als een handtekening op haar werk, het kenmerkt en onderscheidt, van meters afstand kan je zeggen: ”Dat is een Caja”.