Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Rodrigo Izolag

Rodrigo Izolag maakt deel uit van een groep bekende Braziliaanse straat-kunstenaars. Rondreizend door Brazilië vervaardigen de kunstenaars in groot formaat hun imposante Grafitti-achtige UrbanArt-werken op de meest uiteenlopende plaatsen: parken, overheidsgebouwen, bruggen en ruïnes... De kunstenaars weten keer op keer het dagelijks passerende publiek te verrassen. De jonge kunstenaar is een stemmingmaker. Soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van overheid of machthebbers. Rodrigo schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert.

Rodrigo Izolag werkt met een bijzondere techniek waarin het reizen en fotograferen van bijzondere situaties de belangrijke eerste stap is. Hij grijpt de mooiste momenten van spelende kinderen, kinderen met een attitude, karakteristieke oude mensen of maatschappijkritische onderwerpen. Vervolgens schildert hij met acrylverf de afbeeldingen op schildersdoek die hij beplakt met oude kranten, brieven en al wat hij maar nodig vind om het doek 'body' te geven. Met zijn virtuositeit, vaart, enorme gevoel voor compositie en doeltreffendheid in het schilderen weet hij de toeschouwer recht in het hart te raken.

Rodrigo Izolag was student aan de 'Escola de Bellas Artes' in Salvador de Bahia in Brazilië. Bij gebrek aan begrip van de oude generatie leraren voor zijn visie vertrok hij voortijdig samen met zijn vriendin Ananda Nahu van de kunstopleiding. Hij legde zich toe op het illustreren van tijdschriften zoals de Rolling Stone en Metropolis en het schilderen van stadsmuren. Hiermee werd hij al snel een bekendheid en zijn werk werd gebruikt voor politieke campagnes en door maatschappelijke organisaties. Na diverse solo- en groepsexposities in eigen land volgde spoedig de weg naar de Europese kunstmarkt. Inmiddels werkt Izolag samen met diverse gerenommeerde galerieën in Nederland, Zwitserland en Duitsland.