Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

John Horsewell

John Horsewell werd geboren in 1952 te Essex. Al op zeer jonge leeftijd werd hij zich bewust van het feit dat hij in een kunstminnende familie opgroeide. Op een geheel natuurlijke wijze pikte hij (met ouders en een opa die professioneel bezig waren) het kunstenaarschap op.

Hij experimenteerde met diverse technieken maar Horsewell ontdekte al gauw dat olieverf hem het beste lag. Dit geeft hem de meeste expressie met kleuren en diepte. In 1978 was hij in staat om alleen van zijn kunst te leven. Zijn werk was al vlot te zien tijdens exposities in onder andere de Verenigde Staten, Japan en natuurlijk Groot Brittannië.

Hij ontdekte dat de stijl en techniek die hij gebruikt het beste past bij favoriete landschappen van hem in zijn directe omgeving. Hij is een authentieke Engelsman die zich ook heel goed thuis voelt in Zuid Europa, waar hij de prachtigste stranden en zonsondergangen heeft gezien. Hier haalt hij zijn inspiratie vandaan. Daarnaast brengt hij ook regelmatig tijd door op de Florida Keys.

John Horsewell gebruikt zowel een penseel als een paletmes voor verschillende kleuren. Hij schildert zowel op locatie als in zijn eigen atelier. Zijn doel is om met zijn kunst de kijker mee te nemen in het landschap.

John leeft met zijn vrouw en drie kinderen nog steeds in Essex-Suffolk en door zijn liefde voor de kunst blijft hij zich ontwikkelen.