Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

OVER KANIS KUNST EN LIJSTEN

Familiebedrijf Kanis Kunst en Lijsten is al ruim 55 jaar het adres voor wandversiering in Haarlem. Onze winkel bevindt zich in een dubbel pand, waar we veel ruimte hebben om schilderijen te huisvesten. De lijstenmakerij zit achter onze winkel in Haarlem. Alle lijsten worden hier gemaakt door onze eigen lijstenmaker. Lees hieronder meer over ons en onze geschiedenis.

Kanis Kunst en Lijsten in beeld

WAT WE DOEN IN HET KORT:

  • Het aanbieden van origineel grafiek (zeefdrukken, litho’s, etsen, etc.)
  • Het aanbieden van originele olieverf / acryl schilderijen.
  • Het verhuren van de kunstwerken voor korte of langere tijd.
  • Het inlijsten van uw eigen grafiek, vakantiefoto, borduurwerk en schilderij.
  • Het verkopen van wissellijsten in 30 standaardmaten.
  • Het snijden van passe-partout, klaar terwijl u winkelt in de Cronjé.
  • Het verkopen van een perfect ophangsysteem.
  • Schilderijen schoonmaken en restaureren.

Al vanaf 1964!

In maart 1964 start Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. De etaleur decorateur Ben Kanis heeft bij zijn vader een opleiding genoten als lijstenmaker en vertrekt naar Haarlem.

Hij neemt een bestaande kunsthandel over. De kunst bestond uit een enkel olieverf schilderij met daarnaast wat reproducties en vooral veel kunstnijverheid. Bij de kunsthandel hoorde een lijstenmakerij. Een lijstenmakerij met een 25-tal verschillende lijsten, wat oude stukken gereedschap en een van oude planken in elkaar getimmerde werktafel.

Ben en zijn broers, waarvan er ook twee een eigen lijstenmakerij hadden, zijn tegenwoordig met pensioen. Een oud medewerker en de oudste zoon hebben ieder een eigen zaak.

De zaak in de Cronjéstraat wordt gerund door Christiaan (de tweede zoon van Ben) en zijn vrouw Elma. Ben en Rietje kan je zeker nog in de Cronjéstraat tegen komen; ze blijven op de achtergrond betrokken bij de zaak.

Foto-winkel-1975-scaled
B.J.-voor-zijn-winkel-scaled

Branchevereniging

Kanis Kunst en Lijsten is aangesloten bij branchevereniging Art-Frame. Het lidmaatschap zorgt voor contacten met onze collega’s en het uitwisselen van ervaringen en ideeën. Binnen de vereniging zijn zowel de leveranciers als de winkeliers vertegenwoordigd, wat zorgt voor korte lijnen.

Jaarlijks is er een verkiezing lijstenmakerij van het jaar, waarbij een opdracht origineel moet worden ingelijst. Een leuke uitdaging om als lijstenmaker aan te gaan.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: www.art-frame.nl