Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Glassoorten

Er worden veel verschillende soorten glas gebruikt bij het inlijsten. Wij hebben ervoor gekozen om drie soorten standaard in ons assortiment te hebben.

Helder glas is een glassoort die in de loop van de jaren steeds mooier is geworden. Tegenwoordig is het namelijk een extra gezuiverde soort, waardoor de echte kleuren van het in te lijsten werk goed over komen. Kenmerken zijn: bescherming van het werk en glans.

Refloglas, ook wel ontspiegeld glas, is een matte glassoort die veel minder spiegeling geeft dan de heldere soorten. Deze glassoort wordt vooral gebruikt als er op de plaats waar het kunstwerk komt te hangen veel direct licht is, waardoor er hinderlijke spiegeling is. Nadeel van dit glas is wel dat er een matte/ grijze waas te zien is, waardoor details minder zichtbaar worden en er soms wat van de sprankeling weg valt.

Museumglas is ook een soort ontspiegeld glas, maar hierbij is gebruik gemaakt van een coating die de spiegeling verminderd. Er ontstaat een mooi helder resultaat, waarbij vrijwel niet te zien is dat er een beschermende glaslaag is gebruikt. Bijkomend voordeel is dat er een hogere UV-filter in dit glas zit, namelijk 70% UV filter tegenover 30% in helder glas.

In onze winkel hebben wij diverse voorbeelden voor u, zodat u een goede keuze kunt maken welke glassoort in uw geval de beste keuze is. Naast ons ‘standaard’ museumglas kunnen wij u helpen aan een hogere UV-wering of een speciaal merk (bijvoorbeeld Mirogard of TrueView).

Naast deze glassoorten werken we ook met kunststoffen. Deze gebruiken we vaak voor grote maten, vanwege het geringe gewicht. De eigenschappen van kunststof lopen zeer uiteen: antistatisch, ontspiegeld, UVprotectie. We adviseren u graag bij uw keuze.