Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Marianne Y. Naerebout

Hoe schud je het kind wakker dat in elk van ons leeft? We kunnen ons verwonderen over vuurwerk of over de kleuren uit het licht dat door een prismakijker zichtbaar wordt gemaakt. We kunnen ook gewoon gaan kijken naar de schilderijen en objecten van Marianne Y. Naerebout.

Als een rode draad loopt door alle kunstwerken een sentiment van levensvreugde. Uiting vindt plaats middels een uitbarsting van kleuren en uitstraling van een positieve stemming. Haar schilderkunst is instinctief. De overvloed van effecten met primaire kleuren en vooral de beweging komen tot stand door alle indrukken opgedaan tijdens haar reizen. Zij straalt het leven uit als de moderne nomade en haar kunstwerken zijn de spontane, wonderbaarlijke verhalen.

Marianne Y. Naerebout is geboren in 1958 te Rotterdam. Zij studeerde aan de St. Joost Academie voor Beeldende Kunsten en aan het Cyprus College of Art.

Zij woonde tien jaar in Oman, Syrië, Maleisië en Gabon. Sinds eind 1993 woonde zij weer in Nederland. Als ze in 1997 verliefd wordt vertrekt ze naar Ft. Lauderdale in de VS. Zo’n tien jaar werkt ze vanuit Breda en de VS, maar dan vind ze het tijd om de zoektocht weer uit te breiden. Momenteel werkt ze vanuit Breda, Apricale (Italië) en Arusha (Tanzania).

Naast haar eigen schilderwerk zet ze zich ook in voor anderen, via Stichting Karibu. Deze stichting helpt minder bedeelde kinderen hun creatieve gaven te ontdekken. Marianne zit in het comitée van aanbeveling van deze stichting en zet zich in voor het welzijn van straatkinderen in Rwanda.

Marianne Naerebout exposeerde in Oman, Syrië, Jordanië, Italië en Nederland.