Vragen? Bel 023 - 525 7887 of stuur een mail naar info@kanishaarlem.nl
Vragen? Bel

Erik Zwezerijnen

 

"Kunst is voor mij: vrijheid!", aldus Erik Zwezerijnen, autodidact kunstenaar, geboren in 1958 in Jutfaas. "Wanneer ik schilder, ben ik aan niets of niemand verantwoording schuldig, behalve aan mijzelf. Niet gebonden aan regels als perspectief, lichtval of anatomie, deze vrijheid volledig gebruiken om op geheel eigen wijze mijn verhaal neer te zetten: lyrisch abstract, vol mysterie, of zwierig figuratief, speels, maar altijd rijk aan kleur en expressie.

Kunst is voor mij ook: communicatie. Communicatie met de materie: ik schilder het liefst met mijn handen om dit contact intens te voelen, communicatie met het diepste in mijzelf en tenslotte: communicatie met het publiek.

In mijn kunst is het experiment een wezenlijk element; de materie haar gang laten gaan, zolang ik zelf de regie in handen blijf houden...geen toeval dan mijn toeval...

Als kunstenaar ben je bezig met materiaal: linnen, verf, lak....
maar wanneer het publiek je werk aanschouwt, kijkt het niet naar linnen, verf of lak, maar naar hetgeen ermee tot uitdrukking is gebracht: emotie!
Als kunstenaar heb je dus eigenlijk de materie aan haar identiteit onttrokken, omgezet in emotie....als je hierover nadenkt, besef je, dat er iedere dag weer opnieuw binnen de muren van je atelier, zich een klein wonder voltrekt...!"